Początki firmy sięgają 1969 roku. W Tarnowie powstała wtedy mała rodzinna wytwórnia produkująca domowym sposobem ogórki konserwowe w słoikach. Ogromne serce i ciężka praca włożona w produkcję każdego przetworu zaowocowały najwyższą jakością i zaufaniem klientów. Firma rozwijała się coraz dynamiczniej, a jakość jej produktów szybko zaczęli doceniać klienci nie tylko w Polsce, ale również poza jej granicami.
Dziś, ćwierć wieku od tamtych czasów produkcja odbywa się w nowoczesnym zakładzie, 80 km od Krakowa, w ekologicznie czystej okolicy wolnej od jakichkolwiek zanieczyszczeń i wpływu cywilizacji. Zmieniło się wszystko - w firmę zainwestował francuski kapitał, zainstalowano nowoczesne linie produkcyjne, zatrudniono kilkuset pracowników. Nie zmieniło sie tylko jedno - nadal właściciele i twórcy firmy osobiście doglądają produkcji każdego wyrobu i nadal dodają do tych wyrobów coś, co czyni je niepowtarzalnymi - Serce.
Polan dostarcza swoim klientom produkty identyczne z domowym wyrobem, przy zachowaniu przemysłowej skali produkcji. Dzięki użyciu starannie wyselekcjonowanych i dobranych surowców oraz dzięki zastosowaniu nowoczesnej technologii, udało się osiągnąć smak, zapach i walory odżywcze, znane do tej pory tylko z dobrej domowej produkcji.
Wszystkie starania firmy zostały docenione nie tylko przez klientów, ale również przez niezależnych ekspertów, którzy nagrodzili Polan i jego zarząd wieloma prestiżowymi wyróżnieniami m. in. godłem 'Teraz Polska' oraz Nagrodą Gospodarczą Wojewody Małopolskiego
|
|
2000r.
MEDAL EUROPEJSKI
jest niekomercyjnym, ogólnopolskim przedsięwzięciem promującym ideę integracji europejskiej w środowisku przedsiębiorców.
Wyróżniane są wyroby i usługi, które swoim standardem nie odbiegają od poziomu europejskiego.
|
Zobacz więcej naszych nagród...
|